maandag 30 mei 2011

De bokkendoorns

Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd en we hadden besloten dat te gaan vieren met een lunch bij de Bokkedoorns in Overveen. Het was maar goed dat we gereserveerd hadden want net als een week eerder bij Le restaurant was de zaak helemaal vol. Om half een kwamen we binnen en werden we ontvangen en naar onze tafel begeleid. Mijn neefje (een lastige eter) kreeg speciale aandacht en kon zich prima vinden in het voor hem voorgestelde menu van schnitzel met friet. Wij luisterden aandachtig naar het gebodene en besloten tot het vier gangen lunch menu, Hier en daar werd wat uitgewisseld, zo verdween de rabarber bij de een en werd bij twee anderen het lam veranderd in steak. De twee gangen van vis en schaaldieren werden bij wederom iemand anders veranderd in andere dingen maar toen waren wij er dan ook klaar voor.

Als eerste kwam er een ronde van vier amuses, een hoorntje met geitenkaas, een zakje met o.a. bacon, ijs van sperziebonen en een fiche van curry. Allemaal lekkere hapjes maar de volgende amuse was toch wel de winnaar te noemen. Asperge met schuim van asperge, soep van asperge en nog het een en ander. Subliem! Het begin was er naar en vervolgens kreeg iedereen wijn ingeschonken. Aangezien ik deze keer moest rijden kreeg ik kleine glaasjes zodat ik wel van de smaak combinaties kon genieten maar ook nog kon rijden. Mijn zusje hield het bij één glas daar zij ook moest rijden maar proefde wel van de andere wijnen. Gang een kwam en dat was degene waar ik me het meest op verheugd had, krab, kreeft en tonijn, drie dingen die in mijn top 5 van favoriet voedsel voorkwamen. Mijn verwachtingen waren hoog maar werden nog overtroffen door wat er op tafel kwam.

Fantastisch! De volgende gang was wederom vis en schaaldieren waaronder coquille. Erg lekker maar het kon het niet redden tegen de vorige ronde. Bij deze  ronde kreeg mijn neefje zijn maaltijd en een wonder geschiedde. Voor de eerste keer zag ik hem alles opeten wat hij kreeg, kennelijk smaakte het (of het hielp dat er geen groente bij zat). Het hoofdgerecht was lam uit de Beemster en bestond uit diverse delen in een jus van lam. Ik had het niet verwacht maar deze schotel kon zich zeker meten met de eerste gang van het menu, ik kan niet kiezen wat ik lekkerder vond. Een aantal leden van het gezelschap (de dames) maakte wat opmerking over vol zitten maar daar was bij het dessert niets van te merken. De twee borden met zoetigheid verdwenen probleemloos bij iedereen (net zoals alles was het woord lekker een understatement). Hier kreeg ook mijn neefje zijn dessert, vanille ijs maar dan van een kwaliteit om u tegen te zeggen. Vervolgens kwam de koffie met friandises en ook die werden probleemloos soldaat gemaakt.Zo'n drie uur nadat wij binnengekomen waren was het tijd om te vertrekken waarbij mijn zusje de opmerking maakte dat zij het geen enkel probleem vond om dit wekelijks te doen. Het belangrijkste was echter dat mijn ouders genoten hadden want het was tenslotte hun feestje!

1 opmerking: