donderdag 7 maart 2013

De heropening van de Butterfly

De uitnodiging voor de heropening
In vroegere jaren bracht ik regelmatig een bezoek aan de Butterfly, een Thais restaurant dat in de latere uurtjes veranderde in een café. Het restaurant serveerde uitstekend voedsel dankzij chef kok Kai, niet alleen volgens mij maar ook volgens vele anderen een van de beste Thaise koks die er in Amsterdam te vinden was.

Helaas liep het restaurant steeds minder goed en een paar jaar geleden sloot de butterfly definitief haar deuren (met mij trouwens als burgemeester  op foursquare). Al snel kwamen er toen geruchten dat de zaak overgenomen zou worden en opnieuw haar deuren zou openen maar dit bleek louter speculatie te zijn. Niets hiervan was waar en de vorige eigenaar (een vriend van mij) bevestigde ook elke keer dat dit wilde verhalen waren van mensen die wilden dat de zaak weer openging zonder dat er een greintje van realiteit achter zat.

De laatste weken was er echter een geruchtenstroom over een heropening die niet af te doen was als wishfull thinking maar waar wel serieuze achtergronden achter zaten. En opeens was daar het nieuws op Facebook dat de butterfly op zaterdag 9 maart haar nieuwe opening zou vieren (zoals je op de bijgaande afbeelding kan zien onder het oude logo). Vrijwel meteen na het bekendmaken van de opening nam een vriendin contact op of ik wat te doen had op de negende en toen ik zei dat die dag nog openstond pikte zei hem meteen in met de mededeling dat we bij het restaurant van een vriendin van haar langs zouden gaan in de buurt van de dam. Kortom ik vermoed dat ik binnenkort een blog post kan plaatsen over de opening van de nieuwe versie van de butterfly.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten